Skin Care is Self Care

Skin Care is Self Care

Πώς να σταματήσετε να «βαριέστε» την καθημερινή περιποίηση του προσώπου σας.

  1. Οργανώστε τους χώρους σας.

Είτε ξεκινάτε και ολοκληρώνετε τη ρουτίνα περιποίησής σας μέσα στο μπάνιο είτε χρησιμοποιείτε κάποιο άλλο spot μέσα στο σπίτι σας, φροντίστε αυτός ο χώρος να σας αρέσει και να σας εμπνέει. Προμηθευτείτε ένα κουτί ή καλαθάκι, όπου θα τοποθετήσετε όλα τα προϊόντα καθαρισμού, όπως:

  • Υγρό ντεμακιγιάζ για πρόσωπο και μάτια.
  • Δίσκους ντεμακιγιάζ.
  • Φαρδιά κορδέλα για τα μαλλιά.
  • Σαπούνι καθαρισμού, κατάλληλο για τον δικό σας τύπο δέρματος.
  • Ένα scrub που θα χρησιμοποιείτε 1-2 φορές την εβδομάδα.
  • Μάσκα προσώπου κατάλληλη για τον δικό σας τύπο δέρματος.
  • Πανάκια μίας χρήσης για το στέγνωμα του προσώπου σας.

Στον χώρο όπου θα συνεχίσετε και θα ολοκληρώσετε τη ρουτίνα περιποίησης, φροντίστε να έχετε:

  • ΄Έναν μεγάλο καθρέφτη και καλό φωτισμό για να μπορείτε να διακρίνετε καλά τις λεπτομέρειες του δέρματός σας.
  • Ένα δεύτερο καλαθάκι, στο οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε με τη σειρά όλα τα απαραίτητα προϊόντα.
  • Μαντηλάκια καθαρισμού και απολύμανσης των χεριών.

Extra Tip: ΄Όλα γίνονται πιο ευχάριστα όταν φτιαχτεί η σωστή ατμόσφαιρα. Ανάψτε το αγαπημένο σας αρωματικό κερί και βάλτε μια χαλαρωτική λίστα να παίζει. Εμείς επιλέξαμε τη δική μας αγαπημένη μουσική για την καθημερινή μας περιποίηση, την οποία θα βρείτε εδώ

2.Επιλέξτε τα σωστά προϊόντα για την περιποίηση του προσώπου σας.

Ανάλογα με τον τύπο δέρματος, την ηλικία και τις εξατομικευμένες ανάγκες σας, θα επιλέξετε τα προϊόντα με την κατάλληλη σύσταση. Γενικά όμως, θα χρειαστείτε:

Σκεφτείτε τα ως συμπληρώματα - αυτά τα λεπτόρευστα υγρά προσφέρουν μια επιπλέον δόση θρεπτικών συστατικών, βοηθώντας τα υπόλοιπα προϊόντα της ρουτίνας σας να απορροφηθούν καλύτερα, ενώ παράλληλα εξισορροπούν την επιδερμίδα. Εφαρμόζονται σε στεγνό και καθαρό δέρμα, πριν από οποιοδήποτε άλλο προϊόν.

Με απλά λόγια, οι οροί προσώπου είναι οι ισχυροί σύμμαχοι του δέρματος. Πρόκειται για συμπυκνωμένες δόσεις ενεργών συστατικών, που μπορούν να βελτιώσουν οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζει το δέρμα σας, από τη λιπαρότητα, την ακμή και τα μαύρα στίγματα, μέχρι την ξηρότητα και τα σημάδια γήρανσης. Ακόμη όμως κι αν δεν αντιμετωπίζετε συγκεκριμένα προβλήματα, ένας αντιοξειδωτικός ορός προσώπου μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματός σας και να του χαρίσει υγεία και λάμψη.

Η πεμπτουσία της περιποίησης δέρματος! Τη σωστή ενυδάτωση του δέρματος πρώτα την αισθάνεστε κι έπειτα τη βλέπετε. Οι ενυδατικές κρέμες βοηθούν στην πρόληψη της απώλειας υγρασίας από τις εξωτερικές στιβάδες του δέρματος. Καθώς το δέρμα χάνει την ικανότητά του να διατηρεί την υγρασία του, με την πάροδο του χρόνου, η εξωτερική ενυδάτωση θα πρέπει να ξεκινήσει από μικρή ηλικία, πάντα με τα κατάλληλα προϊόντα. Όλοι οι τύποι δέρματος -ακόμα και οι λιπαροί- χρειάζονται ενυδάτωση. Τα προϊόντα είναι αυτά που αλλάζουν, ανάλογα με τις ανάγκες.

Γιατί να επιλέξετε ξεχωριστή κρέμα για τα μάτια; Η απάντηση είναι απλή. Το δέρμα των ματιών είναι ξεχωριστό από το δέρμα του υπόλοιπου προσώπου. Το λεπτό κι ευαίσθητο δέρμα των ματιών σας, μπορεί να εμφανίσει αντιδράσεις στα προϊόντα που χρησιμοποιείτε στο υπόλοιπο πρόσωπο. Χρειάζεται όμως κι εκείνο ενυδάτωση, περιποίηση και τα κατάλληλα συστατικά για να διατηρηθεί όμορφο, νεανικό και λαμπερό.

  • Αντηλιακή προστασία

Last but not least έρχεται η αντηλιακή προστασία. Φυσικά, αυτή τη φορά αναφερόμαστε μόνο στην πρωινή ρουτίνα περιποίησης και φυσικά η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη όχι μόνο τις ηλιόλουστες ημέρες που βγαίνουμε από το σπίτι, αλλά κάθε ημέρα ακόμη κι αν δεν βγάλουμε καθόλου τις πιτζάμες μας.

Αυτά από εμάς! Μείνετε συντονισμένοι, γιατί ακολουθούν περισσότερα άρθρα με συμβουλές, όχι μόνο για την περιποίηση του δέρματός σας, αλλά για τη βελτίωση της καθημερινότητάς σας εν γένει.

The Ritual Project  Team!

Επιστροφή στο ιστολόγιο